3 sajtos pizza

Hozzávalók 1 főre:

tészta:

  • 20 g graham liszt
  • 20 g zéró-6 lisztkeverék
  • 3 g élesztő
  • 1 dl víz
  • 2 g cukor
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 5 ml olíva olaj

szósz

 

  • 50 g paradicsom konzerv
  • 2 ml olíva olaj 10 g márványsajt
  • fokhagyma 10 g mozzarella sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

feltét:

  • 20 g trappista sajt
  • 10 g márványsajt
  • 10 g mozzarella sajt

Tápanyagtartalom 1 adagban:

400 kalória, 26,267 g szénhidrát, 20,801 g fehérje, 21,752 g zsír, 14,88 g élelmi rost

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet, a sót, borsot, oregánót, bazsalikomot egy tálban összekeverjük és félre tesszük. A paradicsomszósz hozzávalóit egy edényben összefőzzük, kb. 15-20 perc alatt besűrűsödik. Közben a lisztkeverékhez adjuk az olajat és a felfutott élesztős vizet, és összedolgozzuk. Ha már szép sima a tésztánk, lefedve, meleg helyen 45 percig kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk és 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Begyújtjuk a sütőt 200 fokra, hogy mire végzünk a pizza összeállításával, már kellően meleg legyen. Jöhet a pizza tésztára a paradicsom szósz, utána pedig a reszelt trappista, mozzarella sajt, végül rámorzsoljuk a márvány sajtot. 10-15 perc alatt újra megkel a tészta, utána mehet a sütőbe kb. 30 percre.

Jó étvágyat! ♥