Almás-fahéjas majomkenyér

Hozzávalók a tésztához:

1 bögre teljeskiőrlésű liszt
1 bögre BL 55 liszt (sima)
1 evőkanál porcukor
1 tojás
fél bögre krémsajt
1 zacskó vaníliás cukor
fél zacskó élesztő, instant
1 kk sütőpor
fél bögre langyos víz

A töltelékhez:

4 nagyobb alma
2 evőkanál barna cukor
2 teáskanál fahéj

A süti összeállításához:
10 dkg vaj megolvasztva
2 teáskanál barna cukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A tésztaalap egy gyors kelttészta, amit az olvasztott cukros vajjal fogunk megformázni, miután megkelt.
A kelttésztát a hozzávalókból összeállítjuk. Amíg kel, az almát megpucoljuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kuglófformát kivajazzuk. A kelttésztát meggyúrjuk, és apró pingpong labda méretű golyókat szaggatunk, tépünk belőle, amit beleforgatunk a fahéjas-cukros olvasztott vajba. A kuglófformát telepakoljuk a tésztagolyókkal, közértegezéve a reszelt alma tölteléket. Amikor a töltelék és a tészta is elfogyott, betoljuk a sütőbe és 40-50 perc alatt készre sütjük. Fantasztikusan fahéjas illatú kalács féle lesz, ami tálalható friss gyümölccsel, vanília sodóval is.

Jó étvágyat!♥