Cseresznyés mandulás clafoutis (hamis, azaz csökkentett CH tartalmú)

Hozzávalók (1 adag (vagy 2 picihez)

1 tojás
4 evőkanál tej (növényi tej)
2 púpos ek zabpehelyliszt
fèl csipet só
vanília kivonat
fahéj
1 kávéskanál olívaolaj
2 marék cseresznye
1 marék mandulaforgács

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tálkába ütjük a tojást, felverjük, beleöntjük a tejet, beleszórjuk a zablisztet, sót vaníliát és simára keverjük. Egy sütőtálat kikenünk olajjal, a tésztát beleöntjük, (palacsinta tészta szerű sűrűségű) rászórjuk a magozott cseresznyét, majd a mandulát. 15 perc alatt készre sütjük. A tésztában nincs cukor, mert a cseresznye alapból elég cukros. Akinek nem elég édes, szórhat rá pici eritritet, steviát.

Jó étvágyat!♥