Hozzávalók négy személyre:
- 60 dkg filézett csirkemell
- 50 dkg zöldborsó /lehet mirelit/
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- őrölt bors
- só
- 3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A csíkokra vágott csirkemellet a felforrósított olajban fehéredésig sütjük. majd kiszedjük egy tálra. A visszamarad zsiradékon az apró kockára darabolt vöröshagymát megpirítjuk, rárakjuk az összezúzott fokhagymát. Majd 1- 2 dl vízzel felöntjük , beletesszük az összevágott paradicsomot, zöldpaprikát és lassú tűzön elfőzzük a hagymát. Amikor a hagyma elfőtt és zsírjára sült, rátesszük a pirospaprikát, alaposan elkeverjük és visszarakjuk a lábasba az előzőleg félretett elősütött húst. Ízesítjük sóval és borssal, végül felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fölforraljuk a pörköltet, forrástól számított 10 percig, főzzük. Végül bele rakjuk a zöldborsót, ismét felforraljuk. (most lehet még fűszerezni, sűríteni vagy hígítani a szaftot de vigyázat a borsó is enged még levet.) 8 – 10 percig készre főzzük. Köretkén tésztát (kagyló vagy csiga) vagy galuskát javasolunk. Tetejét még tejföllel megbolondíthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk! ♥