Epres zabkeksz hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók 12 db keksz elkészítéséhez:

1 bögre (2dl) zabpehely
1 bögre zabliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
nagy csipet só
2 egész tojás
fél vaníliarúd magjai
fél kávéskanál fahéj
4 evőkanál olvasztott vaj (vagy szűz kókuszolaj, ha tejmentesen akarjuk!)
fél nagyon érett banán
10 nagyobb szem eper

Elkészítés:

Az epreket megmossuk,  megpucoljuk és legalább egy órára a fagyasztóba tesszük.
Sütőt 180 fokra előmelegítjük, légkeveréssel.
Kimérjük egy tálba a hozzávalókat, tojás felverve tesszük bele, legvégén beledaraboljuk az epret. Jó sűrű masszát kapunk.
Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk és két evőkanál segítségével halmokat ügyeskedünk rá, egymástól kissé távol, mert sütés közben megnőnek.
Maga a tészta nem túl édes, de a sok eper miatt nem is hiányzik belőle a cukor. (Aki még nem szokott le róla, az csalhat 2-3 evőkanál mézzel, xillittel).

Kb. 20 perc alatt készre sül, közben az eper leve picit kifolyik, de ettől nem kell megijedni, a sütiben is marad még elég szaft!

Alacsony glikémiás indexű, jó kis reggeli nasi!
Jó étvágyat!♥