Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Őrölt fekete bors
Kevés őrölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika
1 tojás
Zsemlemorzsa
Petrezselyem zöld
Sütéshez olaj
A gombát megtisztítjuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és két kanál olajon, megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, gombát, borsot, köményt, sót és puhára pároljuk. A kihűlt gombába bele rakjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyem zöldet, sót, tojást és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy fasírt keménységű masszát kapjuk. Fasírt formákat formázunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, és serpenyőbe kisütjük, vagy ki olajozott tepsibe, sorba rakjuk. A fasírozottak tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal és forró sütőbe szép pirosra, sütjük.