Fehérboros sült keszeg

Hozzávalók:

  • 2 db tisztított hal / kb.1 kg/
  • kevés erős paprika krém
  • 1 db citrom
  • őrölt koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db 40 dkg-os dobozos egészben eltett paradicsom / vagy 5 – 6 db hámozott friss paradicsom/
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 – 5 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

A tisztított halat besózzuk, egy fél citrom levével meglocsoljuk, sütőedénybe félretesszük.

Olíva olajon a karikára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk.

Az egészben eltett dobozos paradicsomot összedaraboljuk, rá dobjuk a hagymára és összekeverjük.

Fűszerezzük, sóval, őrölt korianderrel, összevágott petrezselyemmel, paprika krémmel. Az egészet felöntjük 1 dl fehérborral. Alaposan összeforraljuk, majd az előkészített sózott hal tetejére halmozzuk. Egy kevés vizet öntünk még rá, 4 – 5 szelet citromkarikát a hal tetejére rakunk és az egészet alufóliával, betakarjuk.

Előmelegített sütőben 180 – 200 fokon 35 – 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!♥