Francia citromtorta

Hozzávalók 1 tortához (8 szelet):

Tészta

  • 20 g eritritol
  • 175 g hideg vaj
  • 1 db M-es tojás
  • 200 g zéró-6-lisztkeverék
  • 50 g sima liszt
  • 2 evőkanál hideg víz

Töltelék

  • 2 db M-es tojás
  • 150 ml főzőtejszín
  • 50 g olvasztott vaj
  • 100 g eritritol
  • 1 nagy citrom leve, reszelt héja

Tápanyagtartalom 1 szeletben:

376,3 kalória, 7,7 g szénhidrát, 11 g fehérje, 31,1 g zsír, 10,2 g élelmi rost

Elkészítés:

A kétféle lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a hideg vizet, az eritritolt és a tojást. Kb. 1 percig gyúrjuk a tésztát, hogy összeálljon, gyorsan kell dolgoznunk, hogy ne legyen kemény a végeredmény, hanem finom omlós tésztát kapjunk. Ezután kb. ¾ órára mehet a hűtőbe, majd a sütőformába nyújtjuk és újabb 20 percet pihentetjük a hűtőben. Közben előmelegíthetjük a sütőt 180 fokra és elkészíthetjük a tölteléket: egy tálban egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat. Mehet a hűtött tésztába és a sütőbe ¼ órára. Utána vegyük le a sütőt 160 fokra és süssük a sütit még 20 percig. Mielőtt felvágjuk, legalább 1 órát pihentessük a kész sütit.

Jó étvágyat!♥