Garnélás egytál

Rák mediterrán módra rizságyban:

Hozzávalók:

20 dkg garnélarák
10 dkg gomba
10 dkg sonka
5 dkg vöröshagyma
fél citrom leve
2 paradicsom
1/2 dl száraz fehérbor

őrölt bors
4 adag párolt rizs

Elkészítés:
A vöröshagymát lereszeljük, vajban feltesszük párolni. Beletesszük a rákhúst, az apróra vágott sonkát és gombát valamint a kis kockákra vágott paradicsomot. Felengedjük a fehérborral, beletesszük a citromlevet és a fűszereket és az egészet puhára, pároljuk. A rizst egy nagyobb kerek puding formába nyomkodjuk és egy nagy tálra borítjuk. Merőkanállal a tetejére egy kis mélyedést nyomkodunk és rámerjük a rákragut. Citromkarikával díszítjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!