Gulyásleves zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg marha apróhús
  • másfél  evőkanál zsír, vagy 2 -3 evőkanál olaj
  • 1 nagyfej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 késhegynyi köménymag /lehet őrölt/
  • 1 -2 db zöldpaprika /az egyik lehet csípős /
  • 2 db paradicsom
  • / 2 evőkanál lecsó/ ez el is maradhat/
  • 50 dk burgonya
  • 1 egész tojás
  • liszt

Elkészítés:

A húst apró kockára vágjuk. A vöröshagymát kockára vágjuk, é a zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan felengedjük egy kevés vízzel. Ha zsírjára pirult beletesszük a húst, megsózzuk, és gyakori kevergetés közben pároljuk. Amikor zsírjára lesül beletesszük a köménymagot, a zuzott fokhagymát az összedarabolt zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, fedővel letakarjuk, és ismét pároljuk, vigyázzunk nehogy leégjen, gyakran kevergessük meg. Addig pároljuk, amíg a hús már majdnem puha, ekkor felengedjük kb. másfél liter vízzel és beletesszük a kockára vágott burgonyát. Amikor a burgonya félig megfő, beletesszük a csipetkét, és készre főzzük.

Csipetkekészítés: 1 tojáshoz egy csipet sót, és annyi lisztet, gyúrunk, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis cipót formázunk a kezünkkel és lisztes kézzel össze, csipegetjük

Jó étvágyat!♥