Gundel palacsinta

Hozzávalók 1 főre (2 db palacsintához):

  • 25 g zéró-6-lisztkeverék
  • 10 g sima liszt
  • 1/2 db M-es tojás
  • 50 g alma
  • 30 g eritritol
  • 100 ml tej
  • 5 ml olaj
  • 25 g darált dió
  • 25 g étcsokoládé
  • 50 ml főzőtejszín

Tápanyagtartalom 1 adagban:

632 kalória, 33,8 g szénhidrát, 43 g zsír, 24,6 g fehérje, 11,6 g élelmi rost

Elkészítés:

A tojást elkeverjük 10 g eritritollal, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet és csomómentes masszává keverjük. Beleöntjük a tejet, meg az olajat és jól eldolgozzuk. Meghámozzuk az almát és a tésztához reszeljük nagy lyukú reszelőn. Már süthetjük is a palacsintákat. A töltelékhez a darált diót 1 teáskanál eritritollal és 1 evőkanál tejszínnel felfőzzük. A maradék tejszínt az étcsokival és 1 evőkanál eritritollal összeolvasztjuk és már kész is a szósz. Ezután már csak össze kell állítanunk a desszertet. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel és leöntjük a csoki szósszal.

Jó étvágyat! ♥