Hagyományos rakott krumpli

Hozzávalók:

3-4 személyre.

80 dkg héjában főtt burgonya

6 db főtt tojás, és 2 db nyers tojás

20 dkg füstölt paraszt száraz kolbász

1.5 dl olaj vagy zsír.

4 dl tejföl

 

ELKÉSZÍTÉS.

A főtt, és meghámozott burgonyát karikára vágjuk. Olajjal kikenjük a sütőtálat és a fele burgonyát, belehalmozzuk, megsózzuk, a feldarabolt kolbászt és a tojásszeletelővel fel szeletelt főtt tojást egyenlően elosztjuk a burgonya tetején. A maradék burgonyával betakarjuk, és ismételten megsózzuk. A maradék zsírt vagy olajat a burgonya tetején egyenletesen elosztjuk,/ ha olajat használunk, akkor a maradék olajat a tejfölben keverjük el/ A tejfölt egy tálba tesszük és a maradék nyers tojással és kicsi sóval simára, keverjük és a rakottas tetejére, simítjuk.

A sütőt 180 – 200 fokosra előmelegítjük, és a sütőben kb. 4o – 5o perc alatt szép pirosra, sütjük.

Jó étvágyat!