Iszol te eleget?

Kibe nem merült volna még fel ez a kérdés? A barátok is ugratják ezzel egymást, bár akkor nem a hagyományos folyadékpótlásra gondolunk.

Rengeteg vélemény formálódik meg arról, mi az ajánlott folyadékbevitel, a megfelelő mennyiség. A tapasztalatainkból adódóan, mi minimum 2,5 liter víz bevitelét ajánljuk. Abból 1,5 litert délután 14.00 -ig , majd este 7-8 óráig a többit, ha lehet lefekvés előtt már ne igyunk, mert előfordulhat, hogy fel kell keljünk az éjszaka közepén, hogy kimenjünk a mellékhelyiségre, ez pedig a pihenésünket fogja megzavarni.

Milyen tünetek és következmények lesznek, amennyiben nem viszel be elég folyadékot (vizet) a szervezetedbe? Mit előzhetsz meg csupán azzal, ha odafigyelsz a napi folyadékbevitelre?

  • száraz bőr, ráncosodás
  • fejfájás
  • szájszárasság, torokirritáció
  • csökken a vizelet mennyisége
  • étvágytalanság
  • fáradtság
  • beesett arc
  • immunrendszer gyengülése
  • a sejtek szomjaznak- így a szervekben is károsodás lép fel
  • besűrűsödik a vér, próbál a szervezet vízhez jutni, a meglévő tartalékokat használja
  • figyelem zavar
  • hízás
  • lassuló veseműködés- vérnyomás problémák

Mikor van szükséged sokkal több folyadékra, mint a napi átlag?

  • betegség esetén
  • sportolás folyamán (heti 2-3 alkalommal is, növelni kell a folyadékbevitelt!)
  • szaunázás előtt, után
  • állapotos nőknek fokozott folyadékbevitel ajánlott
  • táplálék kiegészítők és vitaminok rendszeres fogyasztása esetén
  • rostdús táplálkozás során
  • meleg időjárás során
  • méregtelenítés alatt
  • fogyókúra alatt

Tévhitek és ajánlások

  • a kóla, cukros üdítők nem számolandók a napi folyadékfogyasztáshoz!
  • rostos üdítőknek minimális mennyiségével számolhatunk, mint napi folyadék
  • ha gyümölcsöt préselünk, csak megfelelő géppel, ami szétválasztja a folyadékot a rosttól! így már beleszámolhatjuk a napi mennyiségbe
  • a leves sem víz!
  • a kávénak vízhajtó hatása van, szóval amennyiben kávézunk, mellé mindig fogyasszunk el 1,5dl vizet!
  • a zöld tea is vízhajtó hatású
  • étkezés közben ne igyunk sokat, maximum kortyolgassunk
  • az ásványvizetek is folyamatosan váltogatni kell, ha lehet használjunk inkább vízszűrőket, ott is figyeljünk, hogy ne szűrje ki a hasznos dolgokat is, mert gondot okozhat a szervezetünkben

 Hogyan segíthetünk magunkon, ha „nem bírunk többet inni”?

  • ízesítsük a vizet! citrommal, naranccsal, mentával…stb. kiváló „üdítő” készíthető
  • készítsünk otthon limonádét cukormentesen
  • applikációk sora alkalmas ma már arra, hogy figyelmeztessen minket, inni kell!
  • ébresztő óra beállítása
  • egy kedven pohár beüzemelése
  • vizes flakon kikészítése a kezünk ügyébe, így láthatjuk folyamatosan mennyit fogyasztunk

Amennyiben rászánjuk magunkat és heti vagy kétheti rendszerességgel lé-napot szeretnénk tartani, mellyel tehermentesítjük szervezetünket, válasszunk megfelelő gyümölcsprést  és hígítsuk vízzel 3:1 arányban!

A dietinfo ajánlása:

Hurom gépek www. hurom.hu

Miért különlegesek ezek a gépek?

A HUROM facsaró egy új generációs facsaró, amely több vitamint és antioxidánst őriz
meg, mint a gyümölcscentrifugák, a HUROM által szabadalmaztatott rendszer segítségével:
SSS, azaz Slow Squeezing System, amit nem is igazán érdemes lefordítani, de ha a valódi
jelentéstartalmat szeretném megragadni, és azt kifejezni amire az angol megnevezés
tulajdonképpen utal, akkor leginkább Hidegen Sajtolási Rendszernek mondanám.

HE több színben

A Hidegen Sajtolási Rendszer a Hurom védjegye, innovatív facsarási technológia, amely úgy állítja
elő a levet, hogy közben nem súrolja vagy melegíti fel a nagy sebesség következtében az
alapanyagokat, továbbá nem levegőzteti meg azt, mint a centrifugális gépek, hanem préselés
útján alacsony sebességen működik. Ezen új technológiával természetes facsarás érhető el,
maximalizálva a gyümölcslé mennyiségét, megőrizve természetes színét és ízét, gyakorlatilag
egészségesebb levet kapunk, több vitaminnal, ásványi anyaggal, enzimmel, tápanyaggal
és antioxidánssal, mint a hagyományos centrifugális eszközökkel. A hagyományos gépek
reszeléssel és centrifugális, nagy sebességű facsarással híg, oxidált, levegős és habos levet
készítenek. A HUROM-mal 6-szor több vitamin és akár 2-szer több lé sajtolható, mint a
hagyományos készülékekkel, melyek éles pengéket használnak hatalmas fordulatszámon,
megdarálva a zöldségeket és gyümölcsöket. Ez hőt termel, felmelegíti a nyersanyagot
erőteljes oxidációt előidézve és tönkreteszi a tápanyagokat, enzimeket, annak ellenére, hogy
az ember pont azért fogyasztana gyümölcs illetve zöldséglevet, hogy egészségesebb legyen.