Hozzávalók:
1 kg karfiol
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
Pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
Csipetnyi őrölt bors
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk.
A hagymát apró kockára daraboljuk, és az olajon megfonnyasztjuk, rá szórjuk a pirospaprikát, alaposan elkeverjük, / vigyázz ne égjen meg a piros paprika!/
Hozzárakjuk a karfiol rózsákat, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sót, és a csipetnyi őrölt borsot. Kevés vizet öntünk alája, fedővel lefedve, puhára főzzük.
Párolt rizzsel, vagy burgonya körettel tálaljuk.
A karfiol pörköltet változatossá tehetjük: 1 dl tejfölt, 1 csapot evőkanál liszttel simára keverünk és a kész pörkölttel, összeforraljuk. Tálaláskor összevágott zöldpetrezselyemmel meghintjük.