Karfiol pörkölt

Hozzávalók:

1 kg karfiol

3 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

Pirospaprika

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

Csipetnyi őrölt bors

 

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk.

A hagymát apró kockára daraboljuk, és az olajon megfonnyasztjuk, rá szórjuk a pirospaprikát, alaposan elkeverjük, / vigyázz ne égjen meg a piros paprika!/

Hozzárakjuk a karfiol rózsákat, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sót, és a csipetnyi őrölt borsot. Kevés vizet öntünk alája, fedővel lefedve, puhára főzzük.

Párolt rizzsel, vagy burgonya körettel tálaljuk.

A karfiol pörköltet változatossá tehetjük: 1 dl tejfölt, 1 csapot evőkanál liszttel simára keverünk és a kész pörkölttel, összeforraljuk. Tálaláskor összevágott zöldpetrezselyemmel meghintjük.