info@dietinfo.hu
/ Hírek / Krill olaj az egészségért!

Krill olaj az egészségért!

A kapszula legfőbb alkotóeleme a rákolaj, amely fontos Omega-3 zsírsav forrás. Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik például a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak a táplálkozásunkban régóta is jelen vannak, azonban a tudományos szakemberek (orvosok, dietetikusok) a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket, csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel. Jelentős mennyiségben a tengeri rákokban, halakban fordul elő, sajnos a kontinensünkön található őshonos, édesvízi halfajtákban azonban nem találhatóak meg ezek a nélkülözhetetlen zsírsavak.

A krill olajban található asztaxanthin miatt a termék pedig egyedülálló antioxidáns hatással bírhat. A foszfolipidek (kettős réteget alkotva burkolják be sejtjeinket) minden sejtmembrán alapvető építőkövei. A lipidek hatalmas és sokszínű csoportjába tartoznak, a sejthártya építőelemei.

Az emberi szervezet természetes úton is állít elő foszfolipideket, mindemellett a megfelelő táplálék bevitelével is növelhetjük jelenlétét szervezetünkben. Foszfolipidekhez juthatunk olyan ételek fogyasztásával is, melyek például lecithint tartalmaznak.

A foszfolipidek legfontosabb szerepüket az agysejtekben és az idegsejtekben töltik be, így legnagyobb mennyiségben is ezekben a sejtekben fordulnak elő. Fontos szerepet játszanak továbbá a májfunkció során és az idegrendszer működésében is.

A Krill olaj fogyasztása előnyös lehet szív-és érrendszeri betegségek támogatása során, a koleszterin szint szinten tartására. Ezen felül számos esetben jelenthet segítséget a krill olaj, úgy mint, ízületi problémák esetén (legyen az arthritis, premenstruációs szindróma esetén, az agy egészségének megtartásában. Próbálja ki, most megéri!

Kérjük értékeld a cikket!

Comments are closed.