Mediterrán tésztasaláta

30 dkg tollhegytészte /penne/
1 padlizsán
1 -2 cukkíni
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 – 5 db paradicsom
6 evőkanál olívaolaj
Szurokfő vagy másnévvel Oregánó /lehet szárított/
Friss bazsalikomlevél/lehet szárított/
Kevés rozmaring /lehet szárított/
8 – 10 db olajos ringli
15 – 20 dkg mozzarella
Kevés bors

A padlizsánt megmossuk, apró kockákra vágjuk, alaposan lesózzuk, félórára félretesszük.
Az összevágott hagymát és a zúzott fokhagymát 5 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk az alaposan kinyomkodott padlizsánt, élénk tűzön 4 -5 percig pirítjuk.
Kiskockákra összevágott cukkínit, paradicsomot, és a fűszereket hozzáadjuk, / sózással vigyázzunk/
Félig lefedve addig főzzük, míg a víz lefő és jó sűrű szaft, marad, főzési idő 10- 15 perc.
A tésztát sós vízbe kifőzzük, és a szósszal összekeverjük. A tején az olajos ringliket elrendezzük és megszórjuk a darabolt mozzarella darabkákkal.