A világ elképesztő ütemben változik, de a HUROM mindig egy dolgot tartott szem előtt: hogyan segíthetné az emberek egészségmegőrzését rohanó világunkban? Szinte minden élelmiszer amit fogyasztunk súlyosan feldolgozott, elpusztítva ezzel a tápanyagokat amire szükségünk van, valamint az ízt, amit élveznénk. A HUROM filozófiájának központjában az egészség és a kényelem harmonikus összhangjának elhozatala áll. Segít az embereknek visszatérni egy egészségesebb, természetesebb élethez, ahol könnyen hozzáférhet a vitaminokban dús tápanyagokhoz és élvezheti a gyümölcsök ill. zöldségek természetesen gazdag zamatát. Olyan technológiát fejlesztenek ami hosszútávú előnyöket ajánl az azonnali nyereség mellett. Megalakulása óta a HUROM úttörő szerepet vállalt a zöld facsaróktól kezdve a konyhai robotgépeken át a lassú facsarók piacának megteremtésével. Innovatív technológiája a több, mint 40 éves kutatás eredménye facsarás tekintetében.
A HUROM facsaró egy új generációs facsaró, amely több vitamint és antioxidánst őriz meg, mint a gyümölcscentrifugák, a HUROM által szabadalmaztatott rendszer segítségével: SSS, azaz Slow Squeezing System, amit nem is igazán érdemes lefordítani, de ha a valódi jelentéstartalmat szeretném megragadni, és azt kifejezni amire az angol megnevezés tulajdonképpen utal, akkor leginkább Hidegen Sajtolási Rendszernek mondanám. A Hidegen Sajtolási Rendszer a Hurom védjegye, innovatív facsarási technológia, amely úgy állítja elő a levet, hogy közben nem súrolja vagy melegíti fel a nagy sebesség következtében az alapanyagokat, továbbá nem levegőzteti meg azt, mint a centrifugális gépek, hanem préselés útján alacsony sebességen működik.
Ezen új technológiával természetes facsarás érhető el, maximalizálva a gyümölcslé mennyiségét, megőrízve természetes színét és ízét, gyakorlatilag egészsésegesebb levet kapunk, több vitaminnal, ásványi anyaggal, enzimmel, tápanyaggal és antioxidánssal, mint a hagyományos centrifugális eszközökkel. A hagyományos gépek reszeléssel és centrifugális, nagy sebességű facsarással híg, oxidált, levegős és habos levet készítenek.
A HUROM-mal 6-szor több vitamin és akár 2-szer több lé sajtolható, mint a hagyományos készülékekkel, melyek éles pengéket használnak hatalmas fordulatszámon, megdarálva a zöldségeket és gyümölcsöket. Ez hőt termel, felmelegíti a nyersanyagot erőteljes oxidációt előidézve és tönkreteszi a tápanyagokat, enzimeket, annak ellenére, hogy az ember pont azért fogyasztana gyümölcs illetve zöldséglevet, hogy egészségesebb legyen.