Az egyik sikertésztánk, amit könnyen és hamarjában elkészíthetünk – olívabogyós tészta.
Hozzávalók:
Tészta- 250gramm (durum)
fokhagyma – 2 gerezd
fetasajt- 18 dkg
olíva bogyó- fekete, de lehet zöld is ( amennyit szeretünk)
friss bazsalikom (minél több- 5 -6 levélnyi) – lehet oregánót és akár spenótot is használni, ez szezonfüggő, mi már metélőhagymával is készítettük
5dkg vaj
2 evőkanál tejföl ( el lehet hagyni, vagy tejszínt is lehet helyette használni)
A vajon az átnyomott fokhagymát megpárolom. A fetasajtot szétmorzsolva átforgatom a fokhagymán, majd hozzáteszek két kanál tejfölt. Összeforralom őket, majd tűzről levéve beleszórom a bazsalikomot és az apróra vágott olívabogyót. Frissen tálaljuk- kis csavartésztával vagy farfalléval a legjobb 🙂