Nizzai saláta

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 db tonhal konzerv
  • 1 db tojás
  • 150 g burgonya
  • 150 g zöldbab
  • 4 db olíva bogyó
  • 5 db kapribogyó
  • 2 db koktélparadicsom
  • házi majonéz

Tápanyagtartalom 1 adagban:

453 kalória, 40,7 g szénhidrát, 26,9 g fehérje, 19,9 g zsír, 9,3 g élelmi rost

Elkészítés:

A burgonyát és a tojást megfőzzük. A házi majonézhez a tojássárgáját, egy kevés mustárt, sót és borsot a turmixgépbe tesszük és az olívaolajat fokozatosan hozzácsorgatva krémes állagúra turmixoljuk. Egy tálba daraboljuk a főtt krumplit, a paradicsomot és beletesszük a zöldbabot és a házi majonézt is, és az egészet átforgatjuk. Mát tálalhatunk is! Egy tányérba púpozzuk a majonézes keveréket és elrendezzük rajta a tonhalat, darabolt főtt tojást és a kétféle bogyót.

Jó étvágyat!♥