Padlizsán lecsósan

Hozzávalók:

  • 80 dkg padlizsán /kb. 4 db/
  • 3 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 db gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldpaprika / 1 db csípős /
  • 6 – 8 db húsos paradicsom
  • őrölt bors
  • 8 db tojás
  • 6 evőkanál olaj

Elkészítés:

A zöldpaprikát, paradicsomot, és a padlizsánt kockára vágjuk. (A padlizsánt külön tálba sózzuk le, és 10 percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle!)

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a feldarabolt zöldségeket, kevés sóval meghintjük, borsozzuk, és fedővel letakarva puhára pároljuk.

A tojásokat fölverjük, és mérsékelt tűzön összesütjük a zöldségekkel.

Jó étvágyat!♥