Hozzávalók 1 főre:
- 70 g csirkehús
- 120 g zöldbab
- 50 g sárgarépa
- 40 g burgonya
- 30 g vöröshagyma
- ¼ gerezd fokhagyma
- 5 ml olívaolaj
- 3 g zéró-6-lisztkeverék
- 60 g 12%-os tejföl
- só, bors, babérlevél, őrölt kömény
Tápanyagtartalom 1 adagban:
335 kalória, 27,1 g szénhidrát, 23,2 g fehérje, 14,2 g zsír, 7,1 g élelmi rost
Elkészítés:
A zöldbabot, burgonyát, répát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a csirkehúst is megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Utána mehet a husi, kicsit megpirítjuk, majd pár perc múlva a zöldségeket is beledobhatjuk. Ha fagyasztott, vagy konzerv zöldbabot használunk, akkor csak később adjuk a már majdnem kész leveshez, különben teljesen szétfő. Öntsük fel vízzel és fűszerezzük, dobjuk bele a fokhagymát. Főzzük kb. fél órát, majd jöhet a habarás. A tejfölt keverjük el a liszttel, majd óvatosan merjünk hozzá a levesből a hő kiegyenlítés miatt, így nem fog kicsapódni a tejföl. Kavarjuk össze és pár percig forraljuk a behabart levest.
Jó étvágyat!♥