Palócleves

Hozzávalók 1 főre:

  • 70 g csirkehús
  • 120 g zöldbab
  • 50 g sárgarépa
  • 40 g burgonya
  • 30 g vöröshagyma
  • ¼ gerezd fokhagyma
  • 5 ml olívaolaj
  • 3 g zéró-6-lisztkeverék
  • 60 g 12%-os tejföl
  • só, bors, babérlevél, őrölt kömény

Tápanyagtartalom 1 adagban:

335 kalória, 27,1 g szénhidrát, 23,2 g fehérje, 14,2 g zsír, 7,1 g élelmi rost

Elkészítés:

A zöldbabot, burgonyát, répát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a csirkehúst is megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Utána mehet a husi, kicsit megpirítjuk, majd pár perc múlva a zöldségeket is beledobhatjuk. Ha fagyasztott, vagy konzerv zöldbabot használunk, akkor csak később adjuk a már majdnem kész leveshez, különben teljesen szétfő. Öntsük fel vízzel és fűszerezzük, dobjuk bele a fokhagymát. Főzzük kb. fél órát, majd jöhet a habarás. A tejfölt keverjük el a liszttel, majd óvatosan merjünk hozzá a levesből a hő kiegyenlítés miatt, így nem fog kicsapódni a tejföl. Kavarjuk össze és pár percig forraljuk a behabart levest.

Jó étvágyat!♥