Spenótos tészta- sonkával
50 dkg friss leveles spenót,
50 dkg trikolor durumtészta,
4-5 gerezd fokhagyma,
2-3 ek. olívaolaj,
10 dkg krémsajt,
2 dl tejszín,
4 szelet Feketeerdei sonka,
frissen őrölt bors, só,
1 csomag petrezselyemzöld.
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő vízben feltesszük főzni az előírásnak megfelelő ideig. Ügyeljünk arra, hogy ne főjjön meg túlságosan, mert az elkészült szószból is magába kell szívnia valamennyit, hogy kellemesen szaftos legyen.
A fokhagymát apróra vágjuk, majd az olíván kicsit megpirítjuk. Mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a megmosott, laskára vágott spenótot, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt 8-10 percig pároljuk.
Hozzáolvasztjuk a krémsajtot és kicsit már fedő nélkül pároljuk, hogy veszítsen a nedvességtartalmából. Hozzáöntjük a tejszínt, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és levesszük a tűzről.
A spenótos szószt összekeverjük a leszűrt tésztával, kicsit hagyjuk állni (3-5 perc), és tálalhatjuk.
A tányéron rászórjuk a vékony szeletekre vágott sonkát, petrezselyem levéllel és paradicsomszeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat!