Spenótos tészta, sonkával

Spenótos tészta- sonkával

50 dkg friss leveles spenót,

50 dkg trikolor durumtészta,

4-5 gerezd fokhagyma,

2-3 ek. olívaolaj,

10 dkg krémsajt,

2 dl tejszín,

4 szelet Feketeerdei sonka,

frissen őrölt bors, só,

1 csomag petrezselyemzöld.

Elkészítés

A tésztát forrásban lévő vízben feltesszük főzni az előírásnak megfelelő ideig. Ügyeljünk arra, hogy ne főjjön meg túlságosan, mert az elkészült szószból is magába kell szívnia valamennyit, hogy kellemesen szaftos legyen.

A fokhagymát apróra vágjuk, majd az olíván kicsit megpirítjuk. Mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a megmosott, laskára vágott spenótot, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt 8-10 percig pároljuk.

Hozzáolvasztjuk a krémsajtot és kicsit már fedő nélkül pároljuk, hogy veszítsen a nedvességtartalmából. Hozzáöntjük a tejszínt, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és levesszük a tűzről.

A spenótos szószt összekeverjük a leszűrt tésztával, kicsit hagyjuk állni (3-5 perc), és tálalhatjuk.

A tányéron rászórjuk a vékony szeletekre vágott sonkát, petrezselyem levéllel és paradicsomszeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat!