Sütés nélküli tökmagos-kókuszos csokoládé szelet

Hozzávalók 6 szelethez:

75 g étcsoki
fél bögre hántolt tökmag
fél bögre kókuszreszelék
2 evőkanál szűz tökmagolaj
1 csipet só

Elkészítés:

A csokit apró darabokra vágjuk. Egy teflon serpenyőben a tökmagot szárazon pirítani kezdjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a kókuszt. Sózzuk. Amikor a magok kipattogtak és a kókusz picit megbarnult, egy marék mag kivételével, az egészet egy hőálló tálba öntjük, gyorsan rászórjuk a csokit, beletesszük az olajat és gyorsan összekeverjük. A forró magos keveréken a csoki szépen felolvad. Amikor egynemű a massza, szilikon muffin formába adagoljuk, kb. 1 centis szeletek legyenek, tetejét a félretett maréknyi magokkal díszítjük. Fél órára a szilikont a hűtőbe tesszük, utána fogyasszuk.

Jó étvágyat!♥