Hozzávalók:
½ kg spárga
5 dkg vaj
2 dl tejföl
1 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt / el is maradhat /
A spárgát megtisztítjuk, a kemény rostos végüket levágjuk, vékony héjukat lekaparjuk.
Kötegekbe kötjük, úgy hogy a fejek egy irányba legyenek. Enyhén sós vízbe, amibe 1 kávéskanál cukrot teszünk, puhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a spárgát kiemeljük a főzőedényből, a kötést eltávolítjuk.
Kivajazott, kisebb tepsibe, vagy lapos sütőedénybe, sorba rakjuk, úgy hogy a fejek egy irányba legyenek.
A tejfölt a tojássárgájával és egy csipet sóval elkeverjük, és a spárgákra öntjük.
A tetejét reszel sajttal, meghintjük, és a vaj darabkákat rá morzsoljuk.
Előmelegített sütőbe 10 – 12 percig sütjük.