Telfölös spárga

Hozzávalók:

½ kg spárga

5 dkg vaj

2 dl tejföl

1 tojássárgája

10 dkg reszelt sajt / el is maradhat /

A spárgát megtisztítjuk, a kemény rostos végüket levágjuk, vékony héjukat lekaparjuk.

Kötegekbe kötjük, úgy hogy a fejek egy irányba legyenek. Enyhén sós vízbe, amibe 1 kávéskanál cukrot teszünk, puhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a spárgát kiemeljük a főzőedényből, a kötést eltávolítjuk.

Kivajazott, kisebb tepsibe, vagy lapos sütőedénybe, sorba rakjuk, úgy hogy a fejek egy irányba legyenek.

A tejfölt a tojássárgájával és egy csipet sóval elkeverjük, és a spárgákra öntjük.

A tetejét reszel sajttal, meghintjük, és a vaj darabkákat rá morzsoljuk.

Előmelegített sütőbe 10 – 12 percig sütjük.