Teljes kiőrlésű tönkölypite zöldsègekkel ès juhtúróval

Hozzávalók az alaptésztához:

1 bögre (2 dl) tönkölyliszt
1 fél kávéskanál tengeri só
5 evőkanál túró
5 evőkanál tejföl (vagy natur joghurt)
5 dkg szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk egy tàlban, majd kör alakúra nyújtjuk és belesimítjuk egy 26 centis szilikon tortaformába (vagy egyéb formába, de akkor vajazzuk ki). (A tészta egyébként nagyon jól formázható, ezért akár a kezünkkel is simán belenyomkodhatjuk a formába, nem kell feltétlen nyújtogatni!) A tésztát legalább egy órára hűtőbe tesszük a formában.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük,
A tésztát villával megszurkáljuk  és megpakoljuk zöldséggel, sajttal, juhtúróval.
Ezen a pitén vékonyra vágott cukkini, bébispenót levelek, pritaminpaprika, juhtúró és 2 féle sajt van, plusz egy kevés oregánó. Gyakorlatilag bármivel süthető, azonban, ha nagyobb főzési időt igénylő zöldséget használnánk (pl. padlizsán, édesburgonya, gomba, brokkoli) azt előtte meg kell párolni, hogy a víz eltávozzon belőlük! 25-30 perc a sütési idő.

Alacsony szénhidráttartalmú, rostban gazdag finomság, finnyás kamaszoknak is!

Jó étvágyat!♥
Energia: 2153 kcal/9000 KJ
szénhidrát: 205,6 g
fehérje: 102 g
zsír: 99 g