Tojásleves

Hozzávalók:

  • 1.1/2 kanál olaj vagy 1 evőkanál zsír
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 kis fej reszelt vörös hagyma
  • 1 kávés kanál pirospaprika
  • 1 szál zeller szár
  • 1 kisebb darab babérlevél
  • Ecet
  •  2 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • /nyáron fél paradicsom és fél zöldpaprika/

Elkészítés:

A zsíron, a liszttel és a reszelt hagymával zsemleszínű rántást készítünk. Vigyázzunk nehogy megégjen. A tűzről félre húzzuk és beletesszük a piros paprikát, elkeverjük és felengedjük másfél liter hideg vízzel, és a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, belerakjuk a zeller szárat, babérlevelet, kevés ecetet és felforraljuk. Forráskor egyenként beleütjük a nyers tojásokat és lassú tűzön 10 percig készre, főzzük. Tálaláskor pirított zsemlekockával és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!♥