Hozzávalók a piskótához:
- 5 evőkanál méz
- 100 g liszt
- 40 ml olaj
- 40 ml tej, vagy növényi tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- vanília
Hozzávalók a krémhez:
- 2-3 evőkanál méz
- 150 g tejföl, vagy natúr joghurt
- 200 g cottage cheese
- reszelt citromhéj
- 1 zacskó express zselatin
Elkészítés:
A tojássárgáját a mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet, olajat és a vanília kikapart belsejét. A fehérjéből habot verünk és ezt is a tésztához adjuk. Sütőpapírral bélelt banánkenyér formába töltjük és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha a piskótánk kihűlt, kettévágjuk, a krém hozzávalóit elkeverjük, pár perc keverés után érjük el a kívánt állagot. Ekkor megkenjük a piskóta alsó rétegét, rátesszük a másik lapot, majd a tetejét is befedjük a krémmel. Idény gyümölccsel díszíthetjük.
Jó étvágyat!♥