Túrós piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 evőkanál méz
  • 100 g liszt
  • 40 ml olaj
  • 40 ml tej, vagy növényi tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • vanília

Hozzávalók a krémhez:

  • 2-3 evőkanál méz
  • 150 g tejföl, vagy natúr joghurt
  • 200 g cottage cheese
  • reszelt citromhéj
  • 1 zacskó express zselatin

Elkészítés:

A tojássárgáját a mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet, olajat és a vanília kikapart belsejét. A fehérjéből habot verünk és ezt is a tésztához adjuk. Sütőpapírral bélelt banánkenyér formába töltjük és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha a piskótánk kihűlt, kettévágjuk, a krém hozzávalóit elkeverjük, pár perc keverés után érjük el a kívánt állagot. Ekkor megkenjük a piskóta alsó rétegét, rátesszük a másik lapot, majd a tetejét is befedjük a krémmel. Idény gyümölccsel díszíthetjük.

Jó étvágyat!♥