Hozzávalók:
- 1 db egész tyúk
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika / lehet szárított csöves /
- 1 db burgonya
- 6 -8 szem egész bors
- ¼ zeller gumó
- fél karalábé
Elkészítés:
A tyúkot alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk, és 2 -3 liter hideg vízbe feltesszük főni. Forráskor sózzuk és a fedőt levéve takarékra, kapcsoljuk alatta a lángot, és egy félóráig főzzük. Ekkor tesszük a leveshez a hosszúkásakra darabolt zöldségeket, egész hagymát, fokhagymát, zellert, karalábét, borsot, burgonyát, és amikor ismét felforr, szintén lassú tűzön készre főzzük.
A levest, leszűrjük, a zöldségekkel tálaljuk a főtt húst.
Nagyon finom a főtt hús bármilyen gyümölcsből készült mártással.
A levesbetétet mindig külön főzzük ki, és tálaláskor tegyük a levesbe.
A tyúkhúsleves igazán, finommetélttel /cérnametélt/ az igazi!
Jó étvágyat!♥