Újházi tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • Csirkecomb                220 g
  • Sárgarépa                  20g
  • Fehérrépa                    10 g
  • Zeller                          5 g
  • Karalábé                     5 g
  • Zöldborsó                   5 g
  • Vöröshagyma             5 g
  • Fehérpaprika               10 g
  • Paradicsom                 5 g
  • Só                               2 g
  • Finom metélt              8 g

Elkészítés:

A húst hideg vízben feltesszük főni, ha felforr, a leves kanállal, vagy szűrővel leszedjük a leves tetejéről a habot. A zöldborsó kivételével minden zöldséget és fűszert beleteszünk és fedő nélkül lassú tűzön puhára, főzzük. A húst és a zöldségeket a levesből kiszedjük, és levest leszűrjük. a finom metéltet és a borsót külön-külön vízben kifőzzük. A húst, a zöldségeket és a tésztát tányérba szedjük és a leszűrt levest a tetejére, merjük.

Jó étvágyat!♥