Vasárnapi húsleves

Hozzávalók 1 főre:

  • 100 g csirkeaprólék
  • 5 ml olívaolaj
  • fokhagyma
  • 50 g sárgarépa
  • 25 g vöröshagyma
  • 25 g karalábé
  • só, bors, babérlevél, petrezselyem
  • 10 g száraz tészta (csökkentett szénhidráttartalmú)

Tápanyagtartalom 1 adagban:

219 kalória, 12,5 g szénhidrát, 26,1 g fehérje, 7,3 g zsír, 4,5 g élelmi rost

Elkészítés:

Egy jó nagy lábasba tesszük a megmosott csontos csirkénket és kevés olajon átfuttatjuk. Mehetnek hozzá a nagyobb darabokra vágott zöldségek, ezekkel együtt is pároljuk 1-2 percet, majd az egész vöröshagyma és a fokhagyma gerezdek is a lábasba kerülhetnek. Felöntjük vízzel, fűszerezzük egész borssal, sóval, petrezselyemmel, babérral. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a tűzhelyet 1,5-2 órán keresztül gyöngyözve. mindent puhára főzünk. Ha kész a leves beletesszük a tésztát is és pár perc alatt azt is megfőzzük benne.

Jó étvágyat! ♥