Zöldborsós cukkinis főzelék, medvehagymával

Hozzávalók (3 adagra)

1 kisebb szál újhagyma
2 evőkanál oliva olaj
45 dkg mirelit zsenge zöldborsó
1 kisebb csomag medvehagyma
1 pici cukkini
2 evőkanál liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
1 dl 10%-os tejszín
1 kávéskanál barna nádcukor
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk és az olajon megfonnyasztjuk.
A cukkinit és a medvehagymát felvagdaljuk és a borsóval együtt a hagymára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és lefedve 5-10 perc alatt puhára pároljuk.
A zöldséget óvatosan megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a tejszínnel, ha nem elég szaftos, vízzel tovább hígitjuk. Egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön. A legvégén szórjuk rá díszítésnek a petrezselymet.

Jó étvágyat!♥