info@dietinfo.hu
/ Fogyókúra / Fogyókúra? De hogyan?

Fogyókúra? De hogyan?

Ezer, meg egy hasznos tanáccsal, tuti praktikával találkozhatsz az internetet böngészve, ha a fogyókúra témára keresel. A sok módszer közül nehéz eldönteni, hogy melyik is lesz az a módszer, ami Neked beválik majd.

De kezdjük egy kicsit az elejéről. Mi az oka a hízásodnak? Talán ez az első és legfontosabb kérdés, amit érdemes tisztázni.

Egyszerű laborvizsgálatok kideríthetik, hogy súlynövekedésed hátterében áll-e hormonális eltérés, vagy valamilyen anyagcserezavar. Az ilyen alapon kialakult súlytöbbletet, elsősorban nem fogyókúrával kell kezelni, hanem az okát megismerve, azt megszűntetni. Tehát, ne kapkodj! Először az orvosi vizsgálat! Ha itt /majdnem/ minden rendben, akkor jöhet a hízás lelki okainak megismerése. Ez nem könnyű feladat. Önismeretet, önkritikát, szembe nézést igényel önmagunkkal. Ha nem megy egyedül, érdemes szakembert felkeresni, de akár többet is. A lelki okok tisztázásában segítséget nyújthat a pszichiáter, pszichológus, mentálhigiénés terapeuta. A táplálkozás területén pedig hasznos tanácsokkal láthat el gasztroenterológus és/vagy dietetikus.

Változtatni nem könnyű az étkezési szokásaidon, berögződéseken. /pl. reggelire fél liter kakaó.. / De természetesen lehetséges. Ha megvan az elhatározás és hadrendbe állítottad már a „diéta-mozgás-éltmódváltás” triót, akkor megtámogathatod mindezt egy homeopátiás készítménnyel, a Cefamadarral, mely nem befolyásolja a diétádat, az anyagcserédbe sem szól bele, de csökkentheti az étvágyadat, megkönnyítve így az új étkezési szabályok betartását.

 

Sok sikert kívánunk!

Kérjük értékeld a cikket!

Comments are closed.