info@dietinfo.hu
/ Egyéb diéták / Refluxom volt

Refluxom volt

Hogyan kezdtem el probiotukumot szedni refluxomra?
Elsőre nem is tudtam mi a bajom- egyszerűen csak nagyon sokat fájt a torkom, majd olyan betegség hullám lett rajtam úrrá, hogy 2 hetet voltam beteg, 6 napot gyógyult, majd újra beteg. Beszedtem egy rakás antibiotukumot, és egyéb gyógyszert, hogy meggyógyulljak.
Mire rájöttek, hogy nem krónikus bajom van, hanem szimplán refluxos tüneteket produkáltam, már hónapok teltek el. Nem volt más tünetem- gyomorégés, hasmenés, gyomorfájás…stb. csak szimplán az állandó torokfájdalom.
Mi is az a reflux?

A reflux (gastroesophagealis reflux, GERD) betegség tüneteit az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, kimarja annak belső falát, és kialakul az a panasz, amit a mindennapokban gyomorégésként emlegetünk.

Kipróbáltam sok csodamódot, citrom -és burgonya kúrát is…de nem sok szerencsével jártam. A tünetek nem múltak el. Szedtem gyógyszert, amit abba is hagytam mert hasmenésem lett tőle.

Végül probiotikumot kezdtem szedni nagy dózisban. Azt tanácsolták legyen erős az immunrendszerem- no meg persze diétázzam is ( semmi erős, fűszeres étel, paradicsom, csokoládé, alkohol- ezek a legdurvább hatással vannak a refluxos tünetekre.)

Reggel és este is – ami érdekes volt, hogy a 3. nap már sokkal jobban éreztem magam és mióta tartom a kúrát, azóta nem voltam beteg, semmi torokfájás, semmi felülfertőződés! Ez most már 4 hónapja tart. A probiotikum a teljes emésztőrendszerre hat. A szájtól a végbélig, így erősítem az immunrendszerem télen és nyáron is.
Ha van saját tapasztalatod írd meg nekünk!
info@dietinfo.hu
Kérjük értékeld a cikket!

Comments are closed.