info@dietinfo.hu
/ A hónap témája / Újévi fogaldalmak

Újévi fogaldalmak

Eljött egy új év, január és ilyenkor az ember hajlamos még betartani a fogadalmakat, amiket év végén hozott.

Mit ajánlunk mi? Kezdjük az évet egy tisztító kúrával. Lehet ez léböjt kúra, gyümölcskúra vagy csak szimplán egy kis húsmentes étrend pár napig. A lényeg, hogy a karácsonyi nagy és végeláthatatlan étkezések után tartsunk egy kis pihenőt. Hagyjuk, hogy szervezetünk megpihenjen, kitisztuljon.

Ilyenkor hajlamosak is vagyunk még jó ideig betartani fogadalmainkat, hiszen év eleje van tele vagyunk új erőkkel és energiákkal.

Amire érdemes ilyenkor odafigyelni, hogy ha belefogunk egy ilyen kúrába- okosan felkészülten induljunk neki. Tervezzük meg a hetünket, vásároljuk be az alapanyagokat. Fontos, hogy ilyenkor is szedjük be a vitaminokat, probiotikumot, amik a téli időszakban elengedhetetlenek. Ezek a tisztítás során is nagyon fontosak!

Egy könnyen és sokáig betartható diéta ilyenkor, ha mellőzzük a húsos termékeket étrendünkből. Kerüljük a késztermékeket, a felvágottakat, mindent, amiben hús van. Helyette együnk sok sajtot, túrót, párolt zöldséget, leveseket.

Egy másik kedvenc év kezdő tippünk, hogy tartsunk heti egy léböjt napot. Ha nem tudunk szigorúbb diétát folytatni, akkor érdemes egy napot kineveznünk böjt napnak. Ekkor fogyasszunk csak gyümölcs leveket, ásványvizet és gyógyteákat. Úgy időzítsünk, hogy a reggeli probiotikumot gyümölcslével igyuk meg, és gyümölcs vagy zöldség levet igyunk a fő étkezések helyett is a nap további részében. Egy nap igazán kibírható, hogy ha rákészülünk, ha pedig bevezetjük, hogy minden héten ugyan arra a napra essen, akkor előre készülhetünk is rá. Irjátok meg, Ti, hogyan kezditek az évet! A legjobb tippeket, recept ötleteket közzétesszük!

Kérjük értékeld a cikket!

Comments are closed.