Site icon Dietinfo.hu

Időspórolás a konyhában

Mai rohanó világunkban gyakori probléma, hogy az egészséges étkezés megvalósítása, idő hiányában nehézségekbe ütközik. A munka és a család mellett, alig marad idő a főzésre, nem beszélve a tízóraira, uzsonnára gyorsan bekapható falatokról való gondoskodásra.

Néhány időspóroló tipp segítségével azonban rengeteg idő és energia megtakarítható. Nem bonyolult dolgokról, inkább a lehetőségek kihasználásáról van szó. Nagy segítséget jelenthet a fagyasztás alkalmazása. Sok elkészített étel kiadagolva lefagyasztható, felcímkézve a munkahelyre, egyetemre is könnyen elvihető, így előre gondoskodhatunk az egész heti ebédről. A hétvégén, a több adag étel elkészítése pedig, nem jár jelentősen több idővel, vagy energiával. Ezzel a módszerrel előre kiadagolt, vagy akár már készre sütött kekszeket, muffinokat, házi kenyereket, zsemléket, kifliket is lefagyaszthatunk. Szükség esetén csak kiolvasztjuk, vagy megsütjük, így bármikor gyorsan rendelkezésünkre áll az egészséges, házi harapnivaló.

Az úgynevezett egytálételek készítésével szintén sok idő és energia megspórolható. Egy edény felhasználásával megoldható a komplett ebéd elkészítése, csak a különböző főzési időkre kell figyelni, ennek megfelelően hozzáadni az egyes alapanyagokat. Mosogatáskor pedig csak egy edénnyel kell számolnunk.

Exit mobile version