Hozzávalók 16 cm-es kis tortaformához:
A morzsatésztához:
1 bögre (2 dl) zabpehely
1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
2 evőkanál nádcukor
1 csipetnyi só
7 dkg hideg vaj
1 fél vanília rúd magjai
A töltelékhez:
25 dkg sovány túró
4 ek tejföl
1 bögre aszalt áfonya
1 ek nádcukor
fél vanília rúd magjai
fél citrom leve
A tetejére
2 dkg hideg vaj
2 marék mandulaforgács
Elkészítés:
Egy tálban a tészta hozzávalóit gyorsan összemorzsoljuk, nagyjából, nem kell, hogy összeálljon.
Egy másik tálban a túrós tölteléket kikeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra légkeveréssel.
Egy kis tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral bélelünk.
Belekanalazzuk a morzsatészta kb. 3/4-ét. Ráhalmozzuk a túrós tölteléket. Elsimítjuk. Rászórjuk a morzsa maradékát és még rádaraboljuk a 2 dkg hideg vajat és megszórjuk mandulával.
Ez a süti nem túl édes, összesen 3 evőkanálnyi barnacukor van benne. Természetesen ez helyettesíthető édesítőszerrel!
25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép barna a teteje.
Jó étvágyat kívánunk!♥
Energia: 3941 kcal/16474 kJ
szénhidrát: 493 g
fehérje: 131 g
zsír: 159 g