Site icon Dietinfo.hu

Cékla krémleves édesburgonyával

Hozzávaló 4 adaghoz:

Elkészítés:

Az olívaolajon a felkarikázott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és a lereszelt gyömbért enyhén megpirítjuk.  A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymára. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi alaplével, hogy éppen csak ellepje. Kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük. Amikor a cékla is puha, egy botmixerrel pépesítjük az egészet. Majd visszatesszük a tűzre és felöntjük a maradék alaplével. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel még hígíthatjuk. Egyszer meg felforraljuk. Készen is van.

Szárazon pirított dióval és petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version