Site icon Dietinfo.hu

Fehérboros sült keszeg

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tisztított halat besózzuk, egy fél citrom levével meglocsoljuk, sütőedénybe félretesszük.

Olíva olajon a karikára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk.

Az egészben eltett dobozos paradicsomot összedaraboljuk, rá dobjuk a hagymára és összekeverjük.

Fűszerezzük, sóval, őrölt korianderrel, összevágott petrezselyemmel, paprika krémmel. Az egészet felöntjük 1 dl fehérborral. Alaposan összeforraljuk, majd az előkészített sózott hal tetejére halmozzuk. Egy kevés vizet öntünk még rá, 4 – 5 szelet citromkarikát a hal tetejére rakunk és az egészet alufóliával, betakarjuk.

Előmelegített sütőben 180 – 200 fokon 35 – 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version