Hozzávalók:
- 2 db tisztított hal / kb.1 kg/
- kevés erős paprika krém
- 1 db citrom
- őrölt koriander
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl fehérbor
- 1 db 40 dkg-os dobozos egészben eltett paradicsom / vagy 5 – 6 db hámozott friss paradicsom/
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 – 5 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
A tisztított halat besózzuk, egy fél citrom levével meglocsoljuk, sütőedénybe félretesszük.
Olíva olajon a karikára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk.
Az egészben eltett dobozos paradicsomot összedaraboljuk, rá dobjuk a hagymára és összekeverjük.
Fűszerezzük, sóval, őrölt korianderrel, összevágott petrezselyemmel, paprika krémmel. Az egészet felöntjük 1 dl fehérborral. Alaposan összeforraljuk, majd az előkészített sózott hal tetejére halmozzuk. Egy kevés vizet öntünk még rá, 4 – 5 szelet citromkarikát a hal tetejére rakunk és az egészet alufóliával, betakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 – 200 fokon 35 – 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!♥