Site icon Dietinfo.hu

Karfiol besamelmártásban sütve

Hozzávalók:

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízbe megfőzzük. A levét leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
Három dkg vajon a lisztet világosra pirítjuk, és felengedjük a tejjel. Belerakjuk az őrölt borsot, szerecsendiót, sót, és a fehér mártást /besamel/ készre főzzük
Egy tűzálló tálat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával körbe hintjük, és a karfiolt belerakjuk. A kihűlt mártásba elkeverjük a felvert tojásokat a fele reszelt sajtot és az egészet a karfiol tetejére, simítjuk. A tetejét meghintjük, maradék szeszelt sajttal és a vajdarabkákkal.
Előmelegített sütőbe készre sütjük! Sütési idő 180 fokon kb. 40 perc.

Mielőtt kivennénk a karfiolt a sütőből, szúrjunk bele egy villát a közepébe, győződjünk meg róla, hogy teljesen átsült. Ha a villa száraz marad, lehet tálalni.

Önálló ételként, vagy köretként tálaljuk.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version