Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- só
- 5 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt / el is maradhat
Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot 3 cm-es darabokra összevágjuk. Sós vízben puhára főzzük, a megfőtt babot a levétől lecsurgatjuk.
Egy mély sütőedényt kivajazunk, zsemlemorzsával körbe szórjuk, és a zöldbabot a sütőedénybe beleöntjük
A tejfölt a tojássárgájával, egy kevés sóval simára keverjük, és a zöldbabra öntjük. Sajttal meghintjük, és a maradék vajdarabkákat is a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőbe alaposan átsütjük.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!♥