Site icon Dietinfo.hu

Sült karaj pecsenyelében

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejhez hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a mustárt. Belerakjuk a klopfolt hússzeleteket és pár órára hűtőbe tesszük pácolódni. A pácolás után leszűrjük a húst és jól lecsöpögtetjük, oldalanként sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe forgatjuk. Egy nagy lábasban 4-5 evőkanál olajat hevítünk és a lisztbe forgatott húsokat oldalanként 3-4percig sütjük, majd kivesszük őket. A lábasban maradt olajon megpirítunk egy apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és azt egy rövid ideig, folyamatos kevergetés mellett megdínszteljük. Végül megszórjuk egy kevés liszttel és felöntjük az alaplével. Jól összekeverjük és visszarakjuk bele a húsokat. Közepes lángon 20-25percig pároljuk a szeleteket. Ha szeretnénk sűríteni a pecsenyeleven, akkor kevés keményítő hozzáadásával megtehetjük. Tálaláskor a tányérra szedünk köretet, húst majd leöntjük a pecsenyelével.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version