Site icon Dietinfo.hu

Szárazbableves

Hozzávalók:

Elkészítés:

A babot előző nap langyos vízbe beáztatjuk. A füstölt húst is előre megfőzzük. A füstölt hús levébe/ kb. 2 liter / feltesszük a babot főni. Amikor félig megfő a bab, hozzáadjuk a hosszúkásakra darabolt zöldségeket, az egész hagymát, zöldpaprikát, zellert, és az egészet puhára főzzük. A zsíron a púpozott evőkanál lisztből világos rántást készítünk, rá szórjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, és a levesünket berántjuk. Az 1 tojásból és annyi lisztből, amit felvesz csipetkét, csipegetünk, és a levesbe forraljuk. A levest az összedarabolt füstölt hússal és egy kanál tejföllel tálaljuk

Jó étvágyat kívánunk! ♥

Exit mobile version