Site icon Dietinfo.hu

Tavaszi gulyás fejtett babbal

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, a pirospaprikát gyorsan elkeverjük a hagymával, és felengedjük egy kevés vízzel. Amikor zsírjára pirul, beletesszük a húst, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, őrölt köményt, zúzott fokhagymát, és a sót. Egy kevés vizet öntünk rá, fedővel letakarjuk. Sűrűn kevergessük, vigyázzunk ne égjen le. Amikor a hús félpuha, rárakjuk a fejtett babot és az összedarabolt zöldségeket. Felengedjük vízzel és mikor a bab már majdnem puha, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. A tojásból egy csipet sóval és a liszttel galuskatésztát készítünk és kiskanállal a levesbe, szaggatjuk, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá!

Jó étvágyat kívánunk!♥

Exit mobile version