Site icon Dietinfo.hu

Tea receptek

Tej-tea

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejet felforraljuk és amikor forr, beletesszük a teát. A tűzről levesszük, többször megkeverjük és 10 percnyi állás után leszűrjük. Ízlés szerint édesítve, jól behűtve fogyasztjuk. Ízesíthetjük egy kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal is.

Meleg limonádé

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom- és a narancshéjat és belefacsarjuk a citromok és a narancs levét is. Beleöntjük a forró teát és állandóan kevergetjük, nehogy összesűrűsödjön benne a tojás. Puncsos pohárban adjuk asztalra.

Narancsos-rumos kefir

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kefirt, a vaníliás cukrot és a narancshéjat jól összekeverjük. Két deci erős teát készítünk és amikor kihűlt a kefires keverékbe öntjük. Tetszés szerint rummal ízesítjük, majd jégbe hűtve, szívószállal tálaljuk.

Jeges zöld tea szilvalével

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, majd beletesszük a tea filtereket. Néhány percnyi áztatás után belekeverjük a cukrot és a vaníliáét. A szilvalét és a bort akkor adjuk hozzá, amikor már langyos. Jéghidegen tálaljuk.

 

 

Datolyaital

 

Hozzávalók:

1 kis doboz szárított datolya

3 egész citrom

3 dl narancsszörp

3 dl vodka

3 dl rum

4 zacskó Earl Grey filteres tea

 

Elkészítés: A préselt datolyát kimagozom, és nagyon apróra összevágom. Háromliteres befőttes üvegbe rakom és ráöntöm a narancsszörpöt, a vodkát és a rumot. Rácsavarom a citromok levét. A teából egy liternyi erős italt főzök, majd a forró teával feltöltöm az üveget. Az egészet jól összekeverem és hagyom, hogy kihűljön. Ezután befedem, és a hűtőszekrényben két hétig érlelem. Végül finom szűrőn leszűröm és kis palackokba töltve, jól ledugaszolom. A hűtőszekrényben tárolom. Édes sütemények mellé rendkívül finom.

 

Exit mobile version