Site icon Dietinfo.hu

Vaníliás-meggyes mákos guba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kifliket karikára vágjuk  és kicsit kiszárítjuk.  A 6 dl tejet megmelegítünk, hozzáadunk egy vanilin cukrot és pár csepp vanília aromát majd a felkarikázott kiflire öntjük, pihenni hagyjuk.

Ezután elkészítjük a máktölteléket. A darált mákot először leöntjük 1 dl meleg tejjel, hozzáadjuk a cukrot, meggy lekvárt, a citrom lereszelt héját és jó l összekeverjük.

Kivajazunk egy hőállótálat és bele rétegezzük a több részletben (négy) a hozzávalókat. (Kifli, máktöltelék, meggy, méz). Előmelegített 195°C-os sütőben 40-45 percig sütjük.

Vanília sodóval isteni desszert.

Vanília sodó

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tojás sárgákat 2dl tejjel,cukorral,liszttel,pudinggal simára keverjük egy  csészében. A maradék tejet felforrósítjuk a vanília cukorral. A forró tejből teszünk a csészébe és tovább kevergetjük. (Fontos a hő kiegyenlítődés, hogy ne rántsa össze a mártást.) Ezután a tojásos egyveleget hozzáadjuk  a meleg tejhez és tartalékon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha tűzről levettük, beletesszük a vajat és simára keverjük. Ha kihűlés közben nagyon sűrű akkor tejjel vagy tejszínnel hígíthatjuk.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version