Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 db paprika / az egyik lehet zöld hegyes csípős/
- 3 – 4 db kemény piros paradicsom
- 3 dl joghurt
- 2 dl tejföl / 20%/
- 4 dkg dió, vagy sós pörkölt pisztácia
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 – 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott kávéskanál porcukor
Előkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot szintén kockákra daraboljuk, kivétel az erős paprika, azt tanácsos egészen vékony csíkokra szelni.
Az így összedarabolt zöldségeket meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal és óvatosan összekeverjük. Letakarjuk és a hűtőben egy órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Pár szem diót félreteszünk, a többit durvára törjük.
A joghurtot és a tejfölt egy mély tálba öntjük. Belerakjuk az összezúzott fokhagymát, porcukrot, durvára tört diót, az apróra vágott kaprot és ízlés szerint sót, az egészet összekeverjük, lefedve a hűtőben a saláta mellett behűtjük
Tálaláskor néhány kanál joghurtmártást kanalazunk a saláta tetejére, díszítjük a félre tett dió szemekkel. A maradék mártást külön kínáljuk.
Sokmagos pépsüteménnyel, pirítóssal önálló ételként, de lehet grillekhez, rántott szelethez köretnek tálalni
Jó étvágyat kívánunk!♥