Site icon Dietinfo.hu

Vegyes zöldségsaláta joghurt öntettel.

Hozzávalók:

Előkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot szintén kockákra daraboljuk, kivétel az erős paprika, azt tanácsos egészen vékony csíkokra szelni.

Az így összedarabolt zöldségeket meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal és óvatosan összekeverjük. Letakarjuk és a hűtőben egy órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Pár szem diót félreteszünk, a többit durvára törjük.

A joghurtot és a tejfölt egy mély tálba öntjük. Belerakjuk az összezúzott fokhagymát, porcukrot, durvára tört diót, az apróra vágott kaprot és ízlés szerint sót, az egészet összekeverjük, lefedve a hűtőben a saláta mellett behűtjük

Tálaláskor néhány kanál joghurtmártást kanalazunk a saláta tetejére, díszítjük a félre tett dió szemekkel. A maradék mártást külön kínáljuk.

Sokmagos pépsüteménnyel, pirítóssal önálló ételként, de lehet grillekhez, rántott szelethez köretnek tálalni

Jó étvágyat kívánunk!♥

Exit mobile version