Site icon Dietinfo.hu

Zölborsóleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát nagyon apróra összevágjuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd az összedarabolt zöldségeket, és a borsót, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt lassú tűzön dinszteljük. Vigyázzunk rá nehogy leégjen, minél tovább dinszteljük annál finomabb lesz a levesünk. Ha úgy látjuk, hogy a zöldségről már lepároltuk a vizet, 1 kanál lisztet szórunk rá, és jól elkeverjük. / Lehet rá szórni egy kávéskanál piros paprikát!/ Felengedjük vízzel, beletesszük a zellerszárat, és addig főzzük, amíg s zöldségek megpuhulnak. Az egész tojást egy csipet sóval meg a puha vajjal fölverjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy keményebb galuskatésztát kapjuk, vizes kanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. Tejföllel is lehet tálalni.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version