Site icon Dietinfo.hu

Besameles csirkés tészta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Forrásban lévő bő vízben kifőzzük a tésztát, melyet sóval ízesítettünk. A húst apró vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, oregánóval  és bazsalikommal ízesítjük. Fedővel lefedjük 25-30 perc alatt készre pároljuk. A végén a szaftját le kell sütni róla. A tejet felrakjuk melegedni a besamelhez. (A tejet forrásig melegítjük, majd elzárjuk) Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Habverővel kevergetve apránként lassan hozzáadjuk a forró tejet így egy sűrű mártást kapunk. Levesszük a tűzhelyről és sóval, fehér borssal, és szerecsendióval ízesítjük. A leszűrt tésztát, a besamelt, és a megpárolt húst összekeverjük és egy hőálló üvegtálba tesszük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és berakjuk a hideg sütőbe.  190°C-ra állítjuk a sütőt és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajt.(25-30 perc)

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version