Site icon Dietinfo.hu

Gulyásleves zöldségekkel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst apró kockára vágjuk. A vöröshagymát kockára vágjuk, é a zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan felengedjük egy kevés vízzel. Ha zsírjára pirult beletesszük a húst, megsózzuk, és gyakori kevergetés közben pároljuk. Amikor zsírjára lesül beletesszük a köménymagot, a zuzott fokhagymát az összedarabolt zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, fedővel letakarjuk, és ismét pároljuk, vigyázzunk nehogy leégjen, gyakran kevergessük meg. Addig pároljuk, amíg a hús már majdnem puha, ekkor felengedjük kb. másfél liter vízzel és beletesszük a kockára vágott burgonyát. Amikor a burgonya félig megfő, beletesszük a csipetkét, és készre főzzük.

Csipetkekészítés: 1 tojáshoz egy csipet sót, és annyi lisztet, gyúrunk, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis cipót formázunk a kezünkkel és lisztes kézzel össze, csipegetjük

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version