Site icon Dietinfo.hu

Hogyan készüljünk fel a nyárra?

Eljött végre, amit már olyan rég óta várunk! Itt a jó idő, mindenki tervezi már a nyári utakat, hova menjen, mennyi időre, mit vigyen magával…

Terveznek utakat belföldre, külföldre, de nagyon sokan nem készülnek fel arra, ha valamilyen egészségügyi probléma lép fel útközben.

Ebben szeretnénk segíteni ebben a hónapban- mire figyeljünk oda, mit tegyünk a táskánkba…stb.

Nézzük, milyen gondok léphetnek fel?

 

Legyen nálunk hasmenés gátló szer is, hiszen előfordulhat, hogy nem tudunk elszaladni toalettre, vagy olyan helyen vagyunk, ahol nem is lenne ajánlott.

Ha egzotikus helyre utazunk, tájékozódjunk előtte, hogy hol van iható ivóvíz, hol, milyen ételeket érdemes fogyasztani. Tudnunk kell, hogy egyes helyeken elfogyasztott étel, nem feltétlen a higiéniája miatt okozhat problémát, hanem az európai gyomrunk nincs minden egzotikus fűszerhez, elkészítési eljáráshoz hozzászokva. Tehát óvatosan a különlegességekkel!!

A székrekedés oka ezekben az esetekben leginkább lelki eredetű. Az új hely, váratlan helyzetek sokakban szorongást okoz és ennek következménye. Ha megérkezünk a nyaralóhelyre, próbáljunk feloldódni, vigyünk magunkkal mini-tisztító szert és takarítsuk ki a mellékhelységet, hogy ez ne okozzon számunkra szorongást. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt (nyáron ez nem akadály!!), hiszen az segíti fokozni a bél motilitását.

 

Exit mobile version